Śródziemnomorskie Włochy to nie tylko ładna pogoda, ale przede wszystkim słynna kuchnia śródziemnomorska przyciągająca miłośników pizzy, makaronów, kawy , lodów i win, których Włosi są największym producentem na świecie.
Kuchnia chorwacka jest wyjątkowo sycąca i aromatyczna. Wśród wielu dań można wyróżnić między innymi: cevapcici czyli grillowane kiełbaski z mięsa mielonego, ale również czarne risotto – regionalne danie, z którego słynie Dalmacja.
Francja jest krajem słynącym z winnic i jest stolicą serów. Tylko we Francji produkuje się ponad 400 gatunków sera. Francuska kuchnia jest tak ogromna, jak dziedzictwo kraju. Kto nie oglądał słynnej bajki Disneya, Ratatuj?
Mnóstwo papryki i mnóstwo wina. Węgierska kuchnia jest tak wielka, jak włoska, czy francuska. Smaki przenikają się z codziennością: jest ostro, zaskakująco, przepysznie i – czasami – ciężko. Bywa tłusto, ale… od czego mamy pyszne, węgierskie wino!
Przepiękne plaże, pyszna oliwa i wina dobrej jakości. To najlepsza reklama dla całej Hiszpanii. Kraj ten posiada około 8 tysięcy kilometrów plaż i produkuje 44% światowej ilości oliwy. A co z bananami? Tak… te też znajdziesz w Hiszpanii!
Ten artykuł może spodobać się innym! Udostępnij wybierając media społecznościowe.
Pytania? Porozmawiaj z ekspertem. Zadzwoń: 884 280 864 od 10 do 17, od pon do pt.
Bezpłatnie, na dowolny tej samej podróży. Życie pisze różne historie!
Reszta dopiero miesiąc przed rozpoczęciem podróży. Skorzystaj z pstravelPay do płatności kartą!